Kennel NuurVikin


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.6.2011 Parin viikon ruhtinaallisen tauon jälkeen suuntasimme kohti Tallinnaa Viron Voittajaan. Mukaan lähti Rodi ja mielestään jo aivan liian pitkällä näyttelytauolla ollut Vicky. Veteraanititteleitä lähdettiin koittamaan, mutta Vicky se ei vähään tyydy kun reissuun kerran lähtee, tuloksena jälleen kerran narttujen voitto vielä 11-vuotiaanakin! Aivan mieletöntä! Ja tuttu riehunta-show tietysti päällä. Lopputulos PN1, ROP-VET, VSP, EEVV-11 & EEV-11. Rodi sai myös veteraanivoittajatittelin ja kipusi PU3:ksi. Vicky was the best female in Estonian Winner show at the age of 11 years!!! Result BB1, BOB-VET, BOS, EEvetW-11 & EEW-11. Rodi BM3, BOS-VET & EEvetW-11.

22.5.2011 Sunnuntaina kiiruhdettiin Helsingin jäähallille vuorostaan Rodin kanssa. Pappa yllätti taasen ja voitti koko rodun! Tulos PU1, ROP-VET & ROP. Iltapäivällä Rodi ja Miitta olivat vielä junior handler -kisassa neljänsiä. Rodi was the BOB-VET and BOB in Helsinki's int show. Rodi was also in the junior handler contest and he and Miitta-handler got the fourth place.

21.5.2011 Ja viimeisessä näyttelyssä ennen mammalomaa Nelma nappasi vielä yhden cacibin ja oli VSP. Hieno kevät tytöllä! And in the last show before the maternity leave Nelma was the best bitch and BOS again. And got cacib.

14.5.2011 Hollolan ryhmänäyttelyssä seuraavana viikonloppuna Nelma oli toisiksi kaunein tyttölapsi. Nelma was the second best bitch in Hollola.

7.5.2011 Nelma jatkoi voittokulkuaan Tampereen KV:ssa kun ruotsalaistuomari Anna Törnlöv ihastui siihen oikein kovasti. Tyttö pääsi kirkkaimmalle pallille ollen ROP ja saaden cacibin. Nelma was the BOB in Tampere. She also got cacib.

23.4.2011 Pääsiäislauantaina matkustettiin Nelman kanssa Harjavallan ryhmikseen ja sieltä tuotiin tuliaisiksi VSP-palkinnot. Nelma was the BOS in Harjavalta.

22.4.2011 Seuraava näyttely oli Lahdessa ja Nelma tuli siellä hienosti muotovalioksi sijoituksella pn2, sert ja vara-cacib. Rodin kanssa oltiin vissiin leijuttu tarpeeksi pilvissä, kun tuomari lykkäsi Vaasan BIS-veteraanille eh:n :). Nelma became Finnish Champion in Lahti. She was bb2 and got res-cacib. Our BIS-veteran Rodi got only very good :).

9.4.2011 Vaasan näyttelyreissu osoittautui kerrassaan mahtavaksi. Nelma avasi komean näyttelyvuotensa tuloksella PN1, SERT, CACIB ja VSP. Mutta Rodi-pappa se räjäytti koko potin. Herra valittiin iltapäivällä BEST IN SHOW -veteraaniksi. Esittäjänä Rodilla oli junior handler Miitta ja täytyy myöntää, että kehän laidalla katseleminen oli vielä jännempää puuhaa kuin itse siellä seisominen. Kiitos Miitalle hienosta esittämisestä ja Annikalle ja Miitalle matkaseurasta. Nelma was the best female in Vaasa. She got CAC, CACIB and BOS. Rodi was bm3, BOB-VET AND BEST IN SHOW veteran!

26.5.2011
Nelman juoksu on alkanut. Nelma's heat has begun.

19.3.2011
Seuraavana viikonloppuna kaasuteltiin vielä kaksi kertaa kauemmaksi Liettuan voittajaan. Sama kuvio toistui, Vicky oli ROP-vet ja Rodi VSP-vet, molemmat saivat veteraanivoittajatittelit. Liettuassa veteraanit eivät mene pu/pn-kehään, joten emme tiedä kuinka siellä olisi käynyt :). Benjamin oli myös mukana ja sai EH:n. Next weekend in Lithuanian Winner show Vicky and Rodi got the veteran winner titles again. Vicky was the BOB-vet and Rodi BOS-vet. Benjamin was also with us, he got vg. 

12.3.2011
Vicky ja Rodi pääsivät kuuden vuoden tauon jälkeen Latvian Voittajaan. Lähes 11-vuotiaalla Vickyllä ei ole näköjään aikomustakaan jäädä eläkkeelle. Se porhalsi edelleen narttujen voittoon ollen PN1, ROP-vet, VSP ja LVVV-11. Tuomari ihmetteli kun mummelilla oli porukan upeimmat liikkeet ja menokin oli tietenkin yhtä riehakasta kuin aina ennen. Rodi oli PU4, VSP-vet ja sai myös veteraanivoittajatittelin. Almost 11 years old Vicky was THE BEST FEMALE in Latvian Winner show!!! She got the LVVW-11 title and was the BOS. Rodi was the bm4, BOS-vet and also got the LVVW-11 title. Dakota's boyfriend Gekko was the BOB. 

1.2.2011
Vietimme taas kimppakuvauspäivää. Uusintasilmätutkimuksiin lähti Dakota, Benjamin ja Yaki-kasvatti ja kaikki olivat edelleen terveitä. Nala kuvattiin kokonaan, silmät ja kyynärät olivat terveet ja lonkat B/C. Kuvaamme lonkat vielä uudestaan, minusta ne näyttivät suht hyviltä. Dakota, Benjamin and NuurVikin Yakone Storm were eye checked today. All of them are still healthy. Nala had the whole package, eyes, elbows and hips. Eyes and elbows were healthy and her hips were B/C. 

22.1.2011
Turun KV-näyttelyssä esiintyi Nala ja Rodi. Nala oli hienosti PN1 ja VSP ja sai cacibin, Rodi PU4 ja ROP-vet. Rodin vei BIS-kehään juniorihandler Miitta ja he pääsivät kahdeksan parhaan joukkoon. Kiitos Miitalle hienosta esittämisestä. Nala was the best female and BOS in Turku, she also got cacib. Rodi was bm4 and BOB-vet. 

8.1.2011
Näyttelyvuosi alkoi mukavasti Kajaanissa. Nala sai viimeisen sertinsä ja tuli Suomen ja Latvian muotovalioksi. Sijoitus PN2, sert ja vara-cacib. Nala became Finnish and Latvian champion in Kajaani's int show :)!

Hyvää joulua ja onnea vuodelle 2011.
Merry Christmas and Happy New Year 2011.


2.12.2010
Rodi pääsi viiden vuoden tauon jälkeen messariin. ROP-veteraani saatiin sieltä saaliiksi. Rodi was the BOB-veteran in Finnish Winner show.

Dakota on nyt virallisesti kansainvälinen muotovalio :)! Dakota is officially an international champion now :)!

15-28.11.2010
Vietimme tyttöjen loman lapissa. Pojat joutuivat jäämään kotiin Dakotan juoksujen takia :(, mutta hyvin reki kulki äiti-tytär-yhdistelmälläkin. Tapasimme myös Yakun ja Nanuqin ja kävimme yhteisajelulla Vickyn kanssa. Kolmikko pääsi myös mainoskuviin :). I was two weeks in Lapland sledding with Vicky and Dakota. Wondeful scenery and so much fun!

6-7.11.2010
Rodin menestys jatkui Tartossa. Rodi pesi ensimmäisenä päivänä parikymmentä malamuuttia veteraaniluokasta ollen ROP ja ROP-vet. Rodista tuli myös Viron veteraanivalio. Molemmissa illan kehissä poika poimittiin kahdeksan parhaan joukkoon, mutta sitten jouduttiin nuolemaan tassujamme :). Toisena päivänä Rodi oli PU2 ja ROP-vet. Mukana ollut Yaki-poika sai molempina päivinä vara-cacibit. Rodi was the BOB and BOB-veteran in Tarto's int show. He became Estonian veteran champion. In the second day he was the BM2 and BOB-veteran. NuurVikin Yakone Storm got res-cacibs in both days.

30.10.2010
Rodin veteraaniura lähti vähän paremmin käyntiin. Se oli Balttian Voittaja-näyttelyssä ROP-veteraani ja PU3. Mukaan tuli BALT V V 10 ja LV V CH -tittelit. Veteraanijuhlaa oli Vickylläkin, se oli VSP-vet, PN2 ja sai BALT V V 10-tittelin. Nala sai sertin. Veterans rules. Rodi was in Balttian Winner show the BOB-veteran, BM3 and got BALT V V 10 and LV V CH titles. Vicky was the BOS-veteran, BB2 and also got BALT V V 10 title. Nala got LV CAC.

28.10.2010
Iso poppoo NuurVikejä kävi kuvauksissa. Saagan neljä pentua, joista kaikilla oli terveet silmät ja kyynärät. Kahdet lonkat lähti A:na ja kahdet B:nä tai C:nä. Saaga ja Dakotan Unu-sisko kävivät silmäkuvissa ja niilläkin oli terveet silmät.

23.10.2010
Rodi aloitti veteraaniuransa Seinäjoella. Norjalainen tuomari ei enää syttynyt pojasta, vaan EH napsahti. Kuin myös Nalalle. Rodi and Nala got VG in Seinäjoki. 

25.9.2010
Karkkilassa oli sininen päivä kun ilma uhkaili sadetta ja koko meidän poppoo sai H:n. Puolalainen tuomari ylisti Benjaminia ja Nelmaa kovasti ja sanoi että tässä olisi aivan selkeät ROP- ja VSP-koirat, mutta purenta ei miellyttänyt. Benjaminin hammastuomion toki ymmärtääkin. Danny oli liian kesken kehityksen hänelle ja nuorihan poika toki onkin. Benjamin, Nelma and Danny got G in Karkkila.

19.9.2010
Ja taas sertiä. Nala sai seitsemännen sertinsä Hyvinkäällä ja palasi taas tutulle VSP-pallille. Nala was the BOS again in Hyvinkää and got her seventh CAC.

11.9.2010
Nalan mittelöt jatkuivat Porvoossa. Serti tuli taas kainaloon tällä kertaa PN3-sijoituksella. Mukana näyttelyssä oli myös Dakotan Rocky-poika, joka oli ROP-pentu. Onnea Mäntsälään. Nala was the third best female and got her sixth CAC. Dakota's Rocky son was the BOB-puppy.

28.8.2010
Nalan menestys jatkui Tervakosken KV-näyttelyssä. Se oli taas VSP ja mukaan tarttui myös ensimmäinen CACIB. Nala's success continued. She was the BOS in the int show and got her first CACIB.

21-22.8.2010
Nalalla palasi sertiputkeen. Sillä oli hieno Kouvola-Heinola -turnee. Molemmista tuli serti ja VSP. Nala has a great weekend. She was the BOS in both days. She also got two CACs.

 8.8.2010
Dakotan Danny-poika oli Hyvinkään pentunäyttelyssä tänään ROP-pentu. Onnea Emilialle. NuurVikin Gwich'in Dusk was the BOB-puppy in the all breed puppy show.

31.7.2010
Nelma kävi samalla tuomarilla, joka pentuna ylisti sitä kovasti, mutta nyt taas oltiin liian pitkiä ja matalia. On se jännä kun tyttö on muutaman sentin korkeuttaan pidempi niin kun kuuluukin, niin se ei enää toimi kehissä :(. EH taas napsahti kauniille tyttöselle. Dakotan pentuja oli myös näytillä. Tara oli ROP-pentu. Onnittelut Haukiputaalle. Hiski sai punaisen. NuurVikin Selawik K'eyush VG. NuurVikin Go And Dare Kuiu the BOB-puppy and NuurVikin Gusty Dawson the first puppy male without HP. 

Dakota palasi mammalomilta kehiin suurella ryminällä. Se kävi kolmessa maassa (Liettua, Viro ja Ruotsi) ja oli kolme kertaa ROP. Dakota saavutti ensi yrittämällä C.I.B. arvon ja myös Liettuan ja Viron valioudet! Ruotsissa oli toinenkin näyttely, mutta siinä Dakota pisti meidän tytöille tuttuun tapaan ranttaliksi eikä saanut CK:ta. Liettuassa mukana oli Yaki-poika (NuurVikin Yakone Storm), joka oli PU1 ja tuli myös valioksi. Ruotsissa matkaseuraa piti Benjamin, joka sai karvattomana punaisen.

Dakota continued her show career very well after puppies. She visited three countries and was three times the BOB. She became an international champion for the first try. She also attained Lithuanian and Estonian championships. Yaki (NuurVikin Yakone Strom) was with us in Lithuania and became a champion too. And Benjamin in Sweden, but he was naked and didn't get the CK.

12.6.2010
Karvattomien koirien esittely jatkui Orivedellä. Vietimme sijoitusnarttuni Nelman kanssa päivää kaatosateessa. Tuomari ihastui Nelman vahvaan tyyppiin, liikkeisiin ja rakenteeseen ja valitsi sen ROP:ksi kevyestä karvasta huolimatta. Hieno juttu :)! Seuraavana päivänä Tuurissa 60 senttinen Nelma oli liian matala ja sai EH:n :). NuurVikin Selawik K'eyush was the best bitch and BOB in Orivesi. 

9.6.2010
TÄNÄÄN RAKAS VICKY TÄYTTÄÄ 10 VUOTTA!!! Aika on mennyt ihan siivillä eikä koira ole muuttunut miksikään :D. Energiaa, elämäniloa ja pelleilyä riittäisi vaikka muille jaettavaksi :). My dear Vicky turns 10 years today. Nobody wouldn't believe it. She is full of energy and has a great zest for life. 

5.6.2010
Tallinnan matkasta tuli jymymenestys. Vicky pääsi ensimmäistä kertaa vasta 10 vuoden kynnyksellä lähimaiden Voittaja-näyttelyyn. Se on aina ollut Suomen, Ruotsin, Norjan ja Viron näyttelyiden aikaan turkiton, ja lähellä oli nytkin. Kolme viikkoa ennen reissua alkoi turkin pudotus ja omistajan masennus :). Lopulta vain päälikarvan varassa olevan irtonaisen pohjavillan kanssa lähdettiin veteraanien voittoa yrittämään. Mutta mitäs sitä sitten kitsastelemaan kun kerran reissuun lähdetään, Vicky esitti normaalin Vicky-shown ja valloitti elämäniloisella käytöksellä tuomarin ja voitti kaikki nartut. Kotiintuomisiksi tuli veteraanivoittajatittelin lisäksi myös Viron Voittaja 2010 :)! 

Vicky was the best Veteran AND the best bitch in Estonian Winner show at the age of 10 years!!! She got two titles, Estonian Veteran Winner and Estonian Winner 2010. Photo in Gallery.

30.5.2010
Turkittomien koirien erikoisnäyttely pidettiin Joensuussa KV:ssa. Siihen osallistui Benjamin ja Nala. Nala sai EH:n ja Benjamin T:n. Benjamin ei oikein muutenkaan sytyttänyt tätä tuomaria :). Reissu oli muuten oikein hauska, tapasimme myös Dakotan Dash-pojan matkalla. Kiitos Sabinalle seurasta :).  Miatuk's NuurVikin Totem got vg and Benjamin s in Joensuu. Both of them were out of coat.

15.-16.5.2010
Turenki tuli tutuksi tänä helteisenä viikonloppuna. Ensimmäisen päivän vietin kehäsihteerinä ja toisena esittelin kasvattejani. Jurin ei tarvinnut kauaa viimeistä sertiä metsästää, se napsahti heti käteen ja näin ollen saatiin pojasta Suomen muotovalio. Juri oli myös VSP. Paljon onnea Tarja ja Riku! Nelma sai EH:n ja aloitti bikinikauden. Myös Rocky-kasvatti sai Mynämäellä EH:n ja paljon kehuja ulkomuodostaan. NuurVikin Younger Rodi became a Finnish champion today. He was also the BOS. 

9.5.2010
Juri-kasvatti sai toisen sertinsä Salossa tänään ja oli ROP. Paljon onnea Tarja ja Riku. Nyt vimmatusti viimeistä metsästämään :)! NuurVikin Younger Rodi got CAC and BOB in Salo.

24.4.2010
Dakotan Unu-sisko tuli valioksi Lahden KV-näyttelyssä. Tulos oli PN2, serti ja vara-cacib. Hienoa! Paljon onnea Jenni ja Unu. Dakota's sister NuurVikin Dark Unuk Sky became a Finnish champion in Lahti INT show! 

17.4.2010
Nala oli Vaasan KV-näyttelyssä PN2 ja sai sertin ja vara-cacibin. Nala was the second best bitch at Vaasa INT show. She got CAC and res-cacib. 

4.4.2010
Kävimme pääsiäisenä Lappeenrannassa Nalan kanssa näytillä. Nala oli paras narttu ja sai sertin ja VSP:n :). Nala was the best bitch at Lappeenranta. She got CAC and BOS.

4.3.2010
Teimme retken Polvijärven näyttelyyn Tarjan ja Jurin sekä Dakotan Unu-siskon kanssa. Me olemme nyt vissiin Jennin kanssa sujut kun hän kävi voittamassa minun koiralla rekikisoissa ja minä hänen koirallaan näyttelyssä :D. Unu oli ainoa eri:n saanut malamuutti, ROP ja SERT tuli kotiinviemisiksi. Juri sai eh:n. Matka oli tosi mukava, ihmiset iloisia ja ilma aurinkoinen. Kiitos Tarja seurasta! Onnea Unun poppoolle, ei muuta kuin viimeistä sertiä metsästämään :). Dakota's sister NuurVikin Dark Unuk Sky was the BOB today and got CAC. NuurVikin Younger Rodi got vg. 

Dakotan ja Gekon pennut ovat lähteneet maailmalle. Onnea perheille uusista tulokkaista ja kiitos kaikille mielenkiinnosta.Dakota&Gekko puppies are at their new homes.

14.2.2010
Benjamin oli tänään tarpomassa itselleen REK1-tuloksen ja malamuuttien voiton Kasarin kisoissa Ylämaalla!!! Jennin piti alunperin lähteä Benjaminilla ja Unulla, mutta Unulla oli juoksumasennus pahimillaan ja meinasimme jo perua kisat. Benjaminille löytyi kuitenkin kaveriksi Jennin tuttu Nanu-malamuutti ja niin tämä omituinen yhdistelmä, kaikki eri perheistä :), lähti matkaan. Meno oli kuulema muistuttanut enemmän umpihankiretkeä kuin rekikisaa. Ura oli ollut todella pehmeä ja painava Benjamin-rukka uponnut joka askeleella, pahimmillaan ihan vatsaan asti. Tästä huolimatta kolmikko rutisti malamuuttien voittoon. Aivan mieletöntä :)! Suurenmoiset kiitokset ja onnittelut Jennille, Timolle ja Nanulle, erityiskiitokset Jennille rankasta työstä :)! Benjamin and his team won all the malamutes in a sled race today. He got REK1-result. Awesome!

23.1.2010
Nala oli Turun KV-näyttelyssä PN2 ja sai vara-sertin. Se oli jo kolmas vaaleansininen ruusuke putkeen.
Sitä oikeaa odotellessa :). Nala was the second best bitch and got a res-cac in an int show. That was a third res-cac in a row. Waiting for the right one :).

10.1.2010
Nanuq-poika (NuurVikin Susitna Nanuq) aloitti hienosti näyttelyuransa ensimmäisessä näyttelyssään Kajaanin KV:ssa. Se kiri junioriluokasta koko rodun voittoon 17 malamuutin joukosta ja sai sertin. Paljon onnea Johanna, Tomi ja Nanuq. NuurVikin Susitna Nanuq was the BOB in an international show in Kajaani. He was at his first show and still in junior class.

23.12.2009
Dakotan ja Gekon pennut syntyivät. 5 poikaa ja 3 tyttöä. Lisätietoa pentuja-sivulla. Dakota got 8 puppies. 5 boys and 3 girls. Look Puppies page for more info.

21.11.2009
Saimme iloisia uutisia ultrasta. Dakota on tiine. Pentuja tulossa jouluaattona :). Dakota is pregnant.  We are expecting puppies on Christmas Eve :).

25.10.2009
Nala kävi Hämeenlinnassa ihmettelemässä kroatialaista tuomaria, joka ei tykännyt juuri kenestäkään :). Täytynee siis olla tyytyväinen häneltä saadusta EH:sta, kun paljon sinisiä ja keltaisiakin nähtiin. Nala got very good in Hämeenlinna.

24.10.2009
Dakota sai viimeisen sertinsä heti ensimmäisessä näyttelyssä kaksi vuotta täytettyään, ja tuli sillä Suomen, Norjan ja Slovenian muotovalioksi. Tosi mukavaa. Dakota became Finnish champion at the first possible show. With this CAC she got also NO CH and SI CH titles. 

11.10.2009
Juri (NuurVikin Younger Rodi) kävi ensimmäisenä kasvattinani luonnetestissä ja suoritui siitä oikein mallikkaasti 173 pisteellä. Lisää juttua ja kuvia Jurin omassa blogissa http://alaskanmalamuutti.blogspot.com/. NuurVikin Younger Rodi got 173 points in character test. Well done.

2-4.10.2009
Malamuuttien syyspäivät pidettiin tänä vuonna Pieksamäelllä ja pääsimme pitkästä aikaa osallistumaan. Koirat pääsivät vähän treenailemaan ja emäntä turisemaan muiden muutti-ihmisten kanssa. Dakota katseli kovasti poikia sillä silmällä, mutta ihan vielä eivät juoksut ole alkaneet. Kovasti odotellaan ja Rodi ja Benjaminkin ovat kiinnostuneita.

27.9.2009
Syyskuun näyttelyrupeama päättyi kesäiselle Ahvenanmaalle. Reissu oli aivan mahtava kaikinpuolin ja sen kruunasi Dakotan jo tutuksi tullut sijoitus, paras narttu ja VSP. Dakotan matkaseurana oli Helmi-göötti, johon Dakota ihastui kovin eikä tyttöjen painista meinannut tulla loppua. Harmi kun Dakota ei syntynyt viikoa aijemmin, nyt kun viimeistä sertiä voisi yrittää loppuivat näyttelyt :). Dakota got cac, cacib and BOS in Eckerö. 

20.9.2009
Seuraavana aamuna piti herätä aikaisin pyykkäämään Dakotaa Hyvinkään ryhmänäyttelyyn. Kannatti kuitenkin nousta sillä Dakota oli paras narttu ja VSP. Dakota was the BOS in Hyvinkää.

19.9.2009
Kävimme Benjaminin kanssa Liettuassa Panevezyksen kaupungissa näytillä. Tuomisiksi tuli vaaleanpunainen nauha. Kiitos Tarjalle mukavasta matkaseurasta. Benjamin got excellent in Lithuania. 

13.9.2009
Seuraavana päivänä Porvoossa Dakota jatkoi villiä käyttäytymistään eikä italialainen tuomari oikein syttynyt, vaikka kehuikin Dakotan leveää päätä ja voimakkuusastetta. Benjamin oli ilmoitettu toisen kerran tänä vuonna Suomessa näyttelyyn ja se ylsi vara-sertiin asti. Benjamin got res-cac in Porvoo, Dakota excellent. 

12.9.2009
Dakota kävi kahden kuukauden päästä Äetsässä kysymässä Pekka Teiniltä miltä hän nyt näyttää kun on turkki päällä. Hyvältä kuulema näytti Käytös vaan meni taas vähän pelleilyn puolelle ja rop-kehässä jo ensimmäiseksi laitettu Dakota pudotettiin VSP:ksi :). Dakota got CAC and BOS in Äetsä.

5.9.2009
Superpäivä Vantaalla. Dakota palasi kahden kuukauden karvankasvatustauoltaan hienosti kehiin ollen ROP. Päivän yllättäjä oli kuitenkin kahden vuoden tauolta palannut Benjamin, joka sai ensimmäisen Suomen sertinsä ja oli VSP :)! Hauskaa :). Super day. Dakota was the BOB in Vantaa. And our big boy Benjamin was the BOS and got his first Finnish CAC :)! 

30.8.2009
Tänään seurasimme mielenkiinnolla Benjaminin luonnetestiä. Benjamin on ehkä hieman mammanpoika :D, joten mietin mitähköhän se mahtaa saada. Mutta siitä kuoriutuikin oikein rohkea nuori mies testissä. Pisteitä tuli mukavasti 157, osiot menivät aikalailla niin kuin testin edetessä arvelinkin, ehkä vilkkaudesta olisin itse antanut enemmän. Benjamin did very well in character test. He got 157 points.

23.9.2009
Nelma aloitti näyttelyuransa Nalan tavoin jun EH/1:llä. Tuomari oli tiukalla päällä Heinolassa eikä eri:ä irronnut juuri kenellekään. Nelma (NuurVikin Selawik K'eyush) got very good at her first show. 

22.8.2009
Lähdimme Vickyn ja Nalan kanssa Balttian Voittajaan. Vickyn karvanlähtö harmitti etukäteen kovasti, mutta nyt me sitten yllätykseksemme saimme sen karvattoman nartun mahdottoman eri:n :). Vickystä tuli ROP-veteraani ja Balttian veteraanivoittaja -09 ja se sijoittui vielä jopa PN4:ksi. Tuomari oli muuten sama, joka teki Vickystä Suomen valion seitsemän vuotta sitten :). Nala voitti juniorinartut, mutta harmiksemme vain EH:lla, joten titteli jäi tällä kertaa saamatta. Vicky was the BOB-veteran, Balttian Veteran Winner -09 and bb4 in Balttian Winner show. This was a very big surprise cause she was totally naked :)! Nala was the best junior bitch with very good.

18-19.7.2009
Hieno näyttelyviikonloppu takana. Juri-kasvatti (NuurVikin Younger Rodi) osallistui pitkästä aikaa näyttelyihin eikä turhia kainostellut. Rodun ainoa eri tuli Pöytyällä ja näin ollen myös serti ja ROP. Paljon onnea! Minä itse en sitten kovin vähällä näytä oppivan että tyystin karvaton malamuuttinarttu ei vaan voi saada eriä ja piti raahata Dakotakin mukaan :). EH:han sieltä tytölle napsahti ja seuraavaa näyttelyä jo mietitään. Voisiko joku tulla laittamaan pallon jalkaan :D. NuurVikin Younger Rodi got cac and BOB in Pöytyä! Naked Dakota vg.

Sunnuntaina pentunäyttelyssä menestys oli ihan mahdotonta :). Nala oli ensin ROP-pentu, sitten RYP1 ja lopuksi BIS2! Nala was in an all breed puppy show the BOB, BIG and BIS2! We are so happy :).

12.7.2009
Nelma osallistui Laukaalla ensimmäisiin mittelöihinsä ja oli ROP-pentu hienolla arvostelulla. Nelma was the BOB-puppy today. 

4.7.2009
Dakota oli Tuusulassa PN2 ja sai vara-sertin. Näyttelyn jälkeen koko irtonainen karvapeite lähti pois ja nyt ollaan sitten niin bikineissä että. Tosi harmi kun oltiin ilmoittauduttu moneen näyttelyyn ja olisi ollut kiva kiertää Kesä-Suomea :(. Dakota was the second best bitch and got res-cac in Tuusula. We have to have a little brake now since Dakota shed the whole coat off :(.

26-28.6.2009
Benjamin pääsi syntymäpäiviensä kunniaksi Saagan mukaan näyttelymatkalle Pärnuun ja Latvian Ogreen. Se oli oikein ilmoitettukin, mutta nyt oli vissiin unohtunut miltä näyttelyissä pitää näyttää kun poika pudotti koko turkin viimeistä karvaa myöten. Reissu oli nousujohteinen. Saaga Pärnussa PN3, Latvian kansallisessa PN2, sert ja LV MVA ja vitosryhmän erkkarissa PN1 ja VSP. Benjamin tyydyttävä, hyvä ja erittäin hyvä :). Eikös värisuora ole jossain lajissa tosi hyvä juttu :D? Onnea kovasti Hannelle uudesta valiosta! We were in Estonia and Latvia with Saaga (NuurVikin Yuralria Spirit) and Benjamin. Saaga was bb3 in Estonia. In Latvia bb2, got cac and became LV CH and in the specialty show for group five best bitch and the BOS. Naked Benjamin got satisfying, good and very good. A running flush :). 

22.6.2009
Dakotan terveystulokset tulivat kennelliitosta. Terveitä ollaan, Dakotakin kuuluu meidän parhaaseen A-ryhmään :). Myös silmät ja kyynärät ovat terveet. Alamme suunnitella pentuetta. Lisäinfoa Pentuja-osiossa. Dakota was health checked and she is a healthy girl. Excellent hips, 0 elbows and clear eyes. We start to plan a litter for her. More information in Puppies link.

13-14.6.2009
Seuraavana viikonloppuna Riikaan kahteen KV-näyttelyyn. Nyt oli hyväkuntoinen veteraani arvossaan :). Gerard Jipping valitsi Vickyn ROP:ksi kahdenkymmenen malamuutin joukosta ja iltapäivällä Vicky oli vielä RYP3! Tosi hauska juttu! Myös seuraavan päivän intialainen tuomari valitsi Vickyn parhaaksi nartuksi ja VSP:ksi. Dakota oli PN3, sai sertin ja vara-cacibin. Dakota oli jo laitettu toiseksi, mutta viimeinen juoksukierros äidin perässä oli liikaa kaksi viikkoa matkustaneelle tyttöselle ja se sekosi täysin :D. Vicky was the BOB and BIG3 in Riga's INT show from veteran class. Dakota was the second in champion class. Next day Vicky was the BOS and Dakota third best bitch. She got cac and res-cacib.

6-7.6.2009
Tytöt pääsivät kesän alun kunniaksi etelään :). Ajelimme Euroopan halki Slovenian rannikolle kahteen KV-näyttelyyn. Kaikki saatiin mistä uskallettiin salaa haaveilla :). Vicky tuli sekä Slovenian valioksi että veteraanivalioksi ja Dakotakin sai sertin ja vara-cacibit molempina päivinä. Oikein mukava etelänmatka koirien kanssa ja komeita maisemia. We were in two INT shows in Slovenia. Vicky became champion and veteran champion and Dakota got cac and res-cacibs.

24.5.2009
Olimme äidin ja tyttären voimin Aptuksessa. Dakota oli PN2 ja sai varasertin ja vara-cacibin. Vicky oli PN4 ja ROP-veteraani. Veteraaniluokka onkin ollut jännä tuttavuus. Vicky on ollut reilun puolen vuoden aikana viitisen kertaa valioissa ja viitisen kertaa veteraaneissa. Valioluokassa se on ollut joka kerta paras narttu ja ROP, mutta veteraaniluokassa ei kertaakaan paras narttu. Eikö mummoja arvosteta :) :)? Dakota was the second best bitch in Helsinki and got res-cac and res-cacib. Vicky was the fourth best bitch and BOB-veteran.

23.5.2009
Yaku (NuurVikin Yakutat Glacier) oli Keminmaalla VSP ja sai viimeisen sertinsä. Paljon onnea Johannalle ja Tomille uudesta valiosta! NuurVikin Yakutat Glacier became FI CH.

16.5.2009
Dakota EH/2 Haminassa. Dakota VG in Hamina.

9.5.
2009
Kävimme Dakotan ja Johannan ja Yakun kanssa Ruoveden näyttelyssä. Ihan ei tullut Yakulle kolmen suoraa, poika sai varasertin, mutta viimeistä sertiähän kuuluukin hiki päässä metsästää :). Dakota sai sertin ja oli VSP. Päivä jatkui vielä hauskoissa merkeissa, illalla oli pentutapaaminen. Saaga ja kaikki sen pojat kokoontuivat meille sadetta pitelemään. Nelma jäi juoksun takia kotiin, mutta Nala tuurasi sitä hyvin. Olipa hauska nähdä kaikki komeat lapsukaiset, paljon kiitoksia vielä kaikille vierailusta. Dakota was the BOS in Ruovesi and got cac. Yaku (NuurVikin Yakutat Glacier) got res-cac. Later in the evening we had a puppy meeting. Saaga and all her and Hugo's boys visited us. It was fun

2-3.5.2009
Lähdimme Vickyn kanssa taas maailmalle, tällä kertaa tutkimuskohteenamme oli Ukraina. Mummo liiteli hienosti ROP:ksi yli pörröisten puolalaisten malamuuttien ja tuli valioksi. Myös seuraavana päivänä Vicky oli ROP. Ensimmäisen päivän tuomarimme oli Nikolai Sedoh Venäjältä ja toisena päivänä paikallinen Vitali Hinsjak. Vicky was the BOB in Ukraine in both days. She got CAC, CACIB and became a champion.

1.5.2009
Nala oli Hollolan pentunäyttelyssä RYP-2, aivan samoin kuin Dakota viime vuonna :). Nala was BIG-2 in all breed puppy show.

25.4.2009
Neljä NuurVikiä esiintyi tänään näyttelyissä. Windy (NuurVikin Winter Williwaw) ja Yaku (NuurVikin Yakutat Glacier) olivat Kiuruvedellä hienosti VSP ja ROP-kaksikko. Yaku sai toisen sertinsä ja Windy viimeisen tullen valioksi :)! Suurenmoiset onnittelut. Sisarukset Dakota Ja Unu suuntasivat puolestaan Lahden erikoisnäyttelyyn. Molemmat saivat eri:t ja Unu voitti nuorten luokan. Dakota oli valioluokan kolmas ja joutui pn-luokasta pois viimeisimpänä ennen sijoituksia, eli vähän niin kuin pn5 :D. Paljon kiitoksia Hannalle esittämisestä. In Kiuruvesi NuurVikin Yakutat Glacier was the BOB and NuurVikin Winter Williwaw BOS and she became Finnish champion :)! In our specialty show NuurVikin Dark Unuk Sky won the intermediate class and NuurVikin Dakota Totem was the third best in champion class and like fifth best bitch.

18.4.2009
Kävimme Vickyn kanssa Sillamäessä näytillä. Vicky oli ROP-veteraani ja lisäsi rimpsuunsa EE VMVA -tittelin. Vicky was the BOB veteran in Estonia and got EE Vet CH -title. Thank you Elen Han for showing her.

Pääsiäinen oli lasten mätsäriaikaa. Nelma, Nala, Nanuq ja Rocky kävivät tutustumassa näyttelyihin eri puolella Suomea. Ja hienostihan homma oli koko poppoolta mennyt, Nelma oli punaisten pentujen kolmas ja muut saavuttivat ensin punaisten pentujen voiton ja sitten vielä BIS-2 sijoitukset :).

28.3.2009
Yaku (NuurVikin Yakutat Glacier) oli käynyt Kemijärvellä näyttelyssä ja pokannut sieltä sertin. Paljon onnea! NuurVikin Yakutat Glacier got CAC in Kemijärvi.

21-22.3.2009
Kasvattini Wami (NuurVikin Winter Wampum) on saavuttanut hienon SM-REK-4-09 -tittelin Raajärven kilpailuissa. Viikoa aikaisemmin Wami kunnostautui kuormanvedossa vetäen KVK1-tuloksen. Suurenmoiset onnittelut! NuurVikin Winter Wampum has received SM-REK-4-09 -title in a sled race. He also got weight pulling result KVK1 a week earlier.

Välillä sitten näyttelypuolelle. Dakota on kahminut menestystä niin että tässä ollaan ihan äimänä. Se on saanut kolmesta ensimmäisestä nuorten luokan näyttelystään kolme cacibia ja on nyt 17-kuisena cacibia vaille intti (C.I.B.) :D! Myös Norjan ja Valko-Venäjän sertit on nyt saavutettu.

Valko-Venäjällä esiliinana oli äiti. Vicky pärjäsi myös oikein mukavasti ollen BIS-4 veteraani. Norjaan lähdettiinkin oikeastaan Rodin takia kun se ei ollut sieltä onnistunut sertiä vielä nappaamaan ja asia on jäänyt vähän hampaankoloon :). Nyt tuomarina oli sama, joka valitsi Rodin pikkupoikana Orivedellä ROP:ksi ja RYP4:ksi, joten toiveet olivat korkealla :D. No tulihan se serti sieltä ja Norjan valious, joten Rodi on nyt 8 maan valio. Dakota päätti panna vielä paremmaksi ja voitti Rodin ROP-kehässä kun Valko-Venäjällä se oli "vain" VSP molempina päivinä :). Dakota has done amazingly well in dogs shows. She was the BOB in Norway and 2 x BOS in Belarus. She got the CACs and CACIBs and needs only one CACIB to C.I.B. in the age of 17 months. Rodi was the BOS in Norway and became N CH. He is a champion of 8 countries now. Vicky was the BIS-4 veteran in Belarus. Photos in show gallery.

22.2.2009
Lisää kasvatinomistajia innostui rekikisoihin, tosi mukavaa. Hanne lähti Äkryyn äheltämään Benjaminilla ja Saagalla. Nuori pari oli siellä viime vuonna minun kanssani ja toimi tänä vuonnakin oikein hyvin. Tässä oli matkassa ehkä kaikkien huonojen tuurien äiti kun REK2-tuloksesta jäi uupumaan yksi sekunti, mutta sen verran Hanne innostui että taitaa lähteä toistekin :). Benjamin and Saaga took part in sled race with Saaga's owner Hanne. Race went well and they got REK3-result.

14-15.2.2009
Sitten kun minulla menee kisat putkeen lupaan vetää ison rastin seinään :). Olimme Rautavaaran 2 x 9km kisassa nuorison kanssa huhkimassa. Benjamin kärsi kovasti ensimmäisen päivän pehmeästä urasta. Se juoksi kuitenkin urheasti 7km, mutta hyytyi sitten täysin ja Dakota raahasi sen maaliin. Illan Benjaminin töpöttelyä katsoessani mietin jo kisan keskeyttämistä, mutta aamulla päätimme kuitenkin startata. Ura oli kovettunut mukavasti ja ongelmat olivatkin ihan muualla kuin Benjaminissa. Ensiksi meidät ohittanut valjakko ei muistanutkaan jatkaa heti matkaansa, ja sitten Dakota teki "Unut" ja alkoi tyhjentämään vatsaansa. Sitä kakkashowta ihmeteltiinkin loppumatka, ja Benjamin veti puolestaan Dakotan maalin. Sijoitus on malamuuttien viides. Kaiken kaikkiaan olen oikein tyytyväinen nuorisoon. Lähes 60-kiloinen Benjamin meni tosi hyvin rämpimisestään huolimatta ja palautui hienosti seuraavalle päivälle jaksaen reippaasti koko matkan. Ja Dakota olisi ensimmäisenä päivänä kiitänyt vaikka minne. Dakota and Benjamin took part in sled race first time together. We had some problems, big Benjamin had hard time on a soft trail and Dakota got diarrhea this time but all together I'm very satisfied with youngsters' enthusiasm.

1.2.2009
Kolme ensikertalaista Dakota, Unu-sisko ja Jenni lähtivät Ylämaalle rekikisoihin. Ihan nappiin eivät kisat menneet, mm. Unu sai ripulin eikä pystynyt juoksemaan ja Dakota joutui raahaamaan sen perässään. Harmi tietysti kun harjoittelut menivät niin hienosti ja vauhdikkaasti, mutta tällaistahan sattuu. Toivotaan ettei Unulle jäänyt kovin huonoa muistoa ja se haluaa lähteä toistekin kisaurille. Tulokseksi kuitenkin rek3. Parempi onni ja kisavatsa ensi kerralla :). Dakota and sister Unu took part in sled race for the first time. It didn't go so well since Unu got diarrhea. Better luck next time.

28.1.2009
Nala saapui vihdoin Amerikasta Suomeen :). Nala came all the way from the States to Finland :). Thank you Lori.

Olemme nauttineet etelään sataneesta lumesta koko porukan voimin. Kuvia gallerian vetojutuissa. New photos in working gallery and Dakota's own page.

Pentuja tulee ja menee. Saagan pennut lähtivät uusiin ihaniin koteihin. Otto meni Urhon kaveriksi, Nelma Saaga-äitiä kiusaamaan, Nuga lähti Unnalle pikkuveljeksi ja Nanuq Yaku-enon luo. Rocky lähti tekemään ihan uusia malamuutti-ihmisiä. Onnea vielä kaikille uudesta perheenjäsenestä. Amerikasta pitäisi tänne päin lennellä alla oleva Nala-tyttö tuota pikaa. Odottelemme innolla.

Saaga's puppies are already in their new wondeful homes. And we are waiting for Nala puppy from the States. So there are puppies everywhere :)
.

Täyden kympin koira. Vicky lähti kokeilemaan aivan uusien maiden valloittamista, Puolan ja Valko-Venäjän, ja hyvinhän tuo edelleen sujui. Vicky sai sertit ja valionarvot molemmista ja on nyt kymmenen maan valio :)! Valko-Venäjällä Vicky oli ROP molempina päivinä ja sai myös BLRV-08 -tittelin. Vicky became champion of Poland and Belarus. She is the champion of ten countries now :)! In Belarus Vicky was also the BOB (twice) and BLRW-08.

16.10.2008
Ihania uutisia ultrasta. Saaga on tiine :). Saaga was ultrasound scanned and yes, she is pregnant :).

11-12.10.2008
Seuraava reissu oli suunnattu Vilnaan. Vicky oli molempina päivinä ROP-veteraani ja Dakota ROP-juniori. Dakota keräsi siihen malliin juniorisertejä että on nyt Liettuan, Latvian ja Viron juniorivalio :). Tyttö poimittiin myös BIS-juniorikehässä lähes sadan juniorin seasta viiden parhaan joukkoon. Yakin oli tyytyminen molempinä päivinä vara-cacibiin. Kaukana ei cacib ollut, tuomari juoksutti maratonin miettiessään Yakin ja toisen valiouroksen välillä. Hauskin juttu oli ehdottomasti Benjaminin ensimmäinen ERI ja serti :D. In Lithuania Vicky were BOB-veteran and Dakota BOB-junior in both days. Yaki got two res-cacibs. And Benjamin got his first CAC :).

27-28.9.2008
Lähdimme Sabinan kanssa Ahvenanmaalle näyttelyyn. Vicky oli ratketa riemusta kun pääsi pitkästä aikaa kehään. Rouva oli ensimäistä kertaa veteraani-luokassa, mutta se ei menoa haitannut. Tulokseksi tuli PN1, VSP ja ROP-VET. Dakota mokoma pisti ihan lekkeriksi. Se yritti painia sekä minun että tuomarin kanssa ja roikkui juoksutuskierrokset minun hihassa, tulokseksi ensimmäistä kertaa EH kun liikkeitä ei voinut nähdä. Äiti oli vissiin kertonut sille että Eckerössä kuuluu riehua :). Yaki oli PU2 ja sai vara-cacibin. In Eckerö's show Vicky was first time in veteran class. She was the best bitch, BOS and BOB-veteran. Dakota got VG and Yaki ( NuurVikin Yakone Storm) res-cacib.

18.9.2008
Saaga on siemennetty. Pentuja-osiossa on lisätietoa tulevasta pentueestamme. Saaga was bred today. Look puppies page for more info.

3.9.2008
Saaga aloitti juoksun. Toivottavasti saamme loppusyksystä pentuja. Saaga became in season. Hopefully we get puppies in November.

24.8.2008
Rodi lähti yksin Hämeenlinnan KV:hen kun emäntä joutui töihin :). Kasvattaja luotsasi Rodin PU2:ksi ja kuvista päätellen Rodilla oli paljon hauskempaa kuin emäntänsä kanssa :). Kiitos Suskille esittämisestä. Rodi was the second best male in Hämeenlinna and got res-cacib.

16.8.2008
Vickyn tyttäret menestyivät näyttelyissä hienosti. Unu (NuurVikin Dark Unuk Sky) sai Kouvolassa sertin ja oli VSP :). Hanne ja Saaga innostuivat lähtemään Viroon ja tulihan sieltä heillekin SERT ja EST MVA kotiin tuomisiksi. Paljon onnea kovasti molemmille! NuurVikin Dark Unuk Sky got CAC and BOS in Kouvola. NuurVikin Yuralria Spirit became EST CH.

26-27.7.2008
Dakota sai toisen sertinsä heti toisessa näyttelyssään Porin KV:ssa ja on nyt yhdeksänkuisena sertiä vaille valio :). Tyttö oli myös paras narttu ja VSP. Yaki-velipuoli oli PU2 ja sai vara-cacibin. Sunnuntaina Turussa Dakota sai myös ERI:n ja tuli PN4:ksi. Tuomari kehui Dakotaa kovasti, mutta sanoi sen olevan vielä kovin nuori :). Dakota was BOS in Pori's INT show. She got second CAC in her second show :). NuurVikin Yakone Storm was the second best male and got res-cacib. On Sunday Dakota was the fourt best bitch.

19.7.2008
Sabina ja Jussi lähtivät Dakotan ja Yakin kanssa Haapsalun näyttelyyn. Heillä meni tosi hienosti. Yaki oli ROP ja tuli Eestin valioksi ja Pikku-Dakota paras juniori ja VSP :)! Paljon kiitoksia tytön viemisestä ja hienosta tuloksesta, ja onnea uudesta muotovaliosta. Our little Dakota was the BOS in Estonia. The BOB was also from our kennel, NuurVikin Yakone Storm. He became also EST CH.

12.7.2008
Kävimme Eestissä Räpinan näyttelyssä Rodin ja Dakotan kanssa. Dakota oli PN2 ja Rodi ROP :). Rodi was the BOB and Dakota second best bitch in Estonia.

5.7.2008
Dakota teki melkoisen tempun Mikkelissä. Se sai 9 kuukauden ja yhden päivän ikäisenä ensimmäisessä mahdollisessa näyttelyssään sertin ja valittiin vielä ROP:iksi. Olisikohan sittenkin pitänyt lähteä maailman voittajaan :D. Jäi lähtemättä kun kaikilla koirilla on kova karvanlähtö. Yaki oli Mikkelissä PU2. Dakota was the BOB and got CAC in the first possible show after turning 9 months :)! Photo in show gallery.

28.6.2008
Yakilla (NuurVikin Yakone Storm) meni Järvenpään näyttelyssä hienosti. Se sai viimeisen sertinsä, tuli Suomen muotovalioksi ja oli vielä ROP. Suurenmoiset onnittelut Sabinalle ja Jussille ja kiitokset pojan näyttelyttämisestä. NuurVikin Yakone Storm became FIN CH and was the BOB today.

15.6.2008
Forssan KV-näyttelyssä Dakota esiintyi viimeistä kertaa pentuna ja oli taas ROP. Onpa sen kanssa tullut käytyä paljon pentuluokissa, muut koirat eivät käyneet kertaakaan. Dakota participated in puppy class last time. She was BOB-puppy again.

9.6.2008
Vicky täytti tänään 8-vuotta ja järjesti suuret veteraanijuhlat tärkeän virstanpylvään kunniaksi. Ei tuota ilopilleriä kyllä veteraaniksi uskoisi. Toivotaan pitkää ikää ja toiset samanlaiset päälle :). Vicky turned 8 years and is a veteran now. Nobody doesn't believe it though :).

5.6.2008
Saaga oli valitettavasti jäänyt tyhjäksi, tosi harmillista innokkaille pennunodottajille. Yritämme syksyllä samaa yhdistelmää uudestaan. Saaga didn't become pregnant this time. We breed Saaga and Hugo in autumn again.

17-18.5.2008
Joensuun näyttelyviikonloppu Sabinan kanssa meni paremmin kuin hyvin :). Isä ja poika vuorottelivat PU1 ja PU2 -sijoista ja olivat molemmat vielä ROP:peja, Yaki (NuurVikin Yakone Storm) lauantaina ja Rodi sunnutaina. Yaki sai kaksi sertiä ja isältä tulee vielä CACIB :). Paljon onnea! Ja me vielä mietimme kannattaako Yakin lähteä ihan ilman pohjavillaa. Dakota oli molempina päivinä ROP-pentu. Unu-siskokin oli ollut ROP-pentu lauantaina Iitissä. Hienoa! We had a great show weekend in Joensuu. NuurVikin Yakone Storm got two CACs and CACIB. He was BOB on Saturday and father Rodi was on Sunday. Dakota was BOB-puppy in both days. NuurVikin Dark Unuk Sky had also been BOB-puppy in an other show.

4.5.2008
Dakotalla meni tosi hienosti Hollolan pentunäyttelyssä. Se oli ROP ja iltapäivällä vielä RYP-2 :)! Kuva Galleriassa. Unu-sisko oli myös mukana ja tuli luokkakakkoseksi, sekin sai KP:en ja oikein hyvän arvostelun. Dakota was BOB and BIG-2 in puppy show.

3-9.4.2008
Meillä on kaikki koirat täyttäneet sattumoisin puoli vuotta lapissa ja niin kävi Dakotallekin. Vuokrasimme mökin Leviltä ja teimme päiväretkiä lähiympäristössä, mm. Aakenustunturilla, Pyhätunturilla ja Ylläksellä. Ylläksellä tapasimme Vickyn ja Rodin pojan Yakun ja se kävi myös mukanamme vetämässä. Yakusta oli tullut oikein komea nuori mies, kuva Y-pennuissa. Muita kuvia Galleriassa. We were skiing in Lapland. We also met Yaku, the handsome son of Vicky and Rodi. Photo in Y-litter page. Other pictures in Gallery

24.3.2008
Saaga ei kauan avo-luokassa viihtynyt. Se sai Ruovedellä heti ensimmäisessä näyttelyssä kaksi vuotta täytettyään viimeisen sertinsä ja tuli Suomen muotovalioksi. Päivän kruunasi ROP-voitto. Paljon onnea Hanne ja Saaga! Saaga became champion in first possible show. She was also the BOB.

22.3.2008
Dakota aloitti näyttelyuransa Kokemäen pentunäyttelyssä. Tyttö esiintyi oikein kauniisti ja sai hyvän arvostelun. Sijoitus oli pikkupentuluokan toinen. Dakota was in her first puppy show. She moved very well and got good judgement.

17.3.2008
Y-pentue täyttää tänään kaksi vuotta. Paljon onnea Vickyn ja Rodin lapsille. Juhlapäivän kunniaksi veljekset Jopi, Yaki ja Juri tainnutettiin terveystutkimuksia varten. Benjamin oli myös mukana kekkereillä. Silmät olivat kaikilla terveet, muita tuloksia odotellaan kennelliitosta. Kiitos kuvauspoppoolle. Y-litter turns 2 years today. Three boys from that litter and Benjamin were health checked.

10.3.2008
Dakota kävi kokeilemassa vetämistä ensimmäistä kertaa. Rauhallinen Rodi pääsi opettajaksi ja pieni lenkki sujui oikein hyvin. Hauska katsella kun pentu on heti jyvällä touhusta :). Kuva tytön omassa kansiossa. Dakota tried sledding for the first time. It went really well.

24.2.2008
Benjaminin ja Saagan ensimmäinen yhteinen rekilenkki meni niin mallikkaasti, että innostuimme heti samana viikonloppuna kilpailemaan Äkryn Ähellykseen. Ensikertalaiset painelivat kisassakin kuin vanhat tekijät ja ohitukset sujuivat todella mallikkaasti ilman kiinnipitämisiä. Harmi, ettei paikalle ollut eksynyt muita malamuuttivaljakoita. Jonkinmoisen tuloksen olisi tuolla ajalla varmasti saanut :). Kuvia Galleriassa. Saaga and Benjamin were racing for the first time. Photos in Gallery.

15.2.2008
Tämän talven ensimmäiset rekikuvat galleriassa. On ollut niin kurja talvi Etelä-Suomessa, että taitaa reellä ajokerrat pystyä sormin laskemaan :(. Dakota kasvaa kohisten ja on jo parikymmentä kiloa. Tosi hauska kaveri kerrassaan. First sledding photos of the year in gallery. This has been the first winter ever in South Finland. Little Dakota is already 20 kilos. Such a great girl.

22.01.2008
Kuukausia on taas vierähtänyt. Syksy oli ihanaa pentuaikaa ja nyt pennut ovat olleet jo pari kuukautta uusissa touhukkaissa kodeissaan. Pikku-Dakota jäi meille lauman ja valjakon jatkeeksi. Tyttö on niin reipas kaveri, että muut ovat ihan hätää kärsimässä :). Messukeskus jäi meiltä väliin Rodin korvatulehduksen takia, mutta eiköhän tänä vuonna jonnekin näyttelyihin taas päästä. Mopoa ollaan vedelty ahkerasti koko syksy ja talvikin, kun lunta ei taaskaan näytä tulevan tänne etelään, harmillista kyllä. Tälle vuodelle suunnitellaan myös yhtä pentuetta, Saagalle. Ja Vickystä tuli kolmannen kerran isoäiti kun Windy sai ensimmäiset pentunsa :). Some news of the turn of the year. Vicky's puppies have moved to their new homes a while ago. Little Dakota stayed home with us. She is a very brave and delightful girl. It seems that we don't get any snow to South Finland this winter either. We have been pulling a moped and dreaming of sled rides. We are planning a litter this year, more info in Puppies page. And Vicky became a grandmother again since Windy got her first puppies.

6.10.2007
Saaga ja Hanne saivat kolmannen ykköstuloksensa heti kolmansissa TOKO-kisoissa. Hienon suorituksen johdosta Saaga saa nimensä eteen TK1-tittelin. Paljon onnea ja tsemppiä seuraaviin luokkiin! Saaga got TK1-title in obedience test!

4.10.2007
Vicky pennut syntyivät. Laatikossa tuhisee kaksi potraa poikaa ja kaksi kaunotarta :). Vicky got four beautiful puppies. Two boys and two girls.

29.-30.9.2007
Viikonloppu vierähti koiramaisissa merkeissä. Rodi oli lauantaina luonnetestissä ja sai 191 pistettä. Kaikki osiot menivät niin kuin olin arvellutkin, Rodi ei turhia säikähdellyt vaan porhalsi iloisen varmasti eteenpäin. Rodin sanottiin olevan erittäin avoin ja itsevarma ja kovakin. Sunnuntaina olimme Saagan kanssa SSKY:n päänäyttelyssä ja Saaga sai neljännen sertinsä. Rodi's temperament was tested on Saturday. He got good points and judgement. Judges said he is a very open and self-confident boy. On Sunday Saaga got her fourth CAC.

23.9.2007
Rodi täyttää tänään viisi vuotta ja saikin komean lahjan. Isän syntymäpäivien kunniaksi Saaga-tytär pisti vielä edellistä kertaa paremmaksi TOKO-kisoissa ja oli koko ryhmänsä paras 190 pisteellä.  Aivan mahtavaa Hanne ja Saaga! Suuremmoiset onnittelut. Vickyn maha on kasvanut kovasti, hetki pitäisi vielä malttaa odottaa :). Rodi turned five years today so his daughter Saaga gave him an excellent birthday present. She won the whole group in an official obedience test with even better points than last time. Wow!

9.9.2007
Saaga ja Hanne niittivät mainetta ja kunniaa tällä kertaa TOKO-kilpailuissa. Tytön ensimmäiset kisat ja heti ykköstulos ja vielä koko ryhmän kakkoseksi aivan loistavilla pisteillä, 186,5! Todella upea suoritus! Paljon kiitoksia Hannelle hienosta työstä. Yaki-veli sai Porvoon näyttelyssä ERI:n. Saaga was in an official obedience competition for the first time and she did just great. Second place in the whole group and magnificent points. Brother Yaki got Exc. in Porvoo's show.

1.9.2007
Iloisia uutisia ultrasta. Vicky on tiine :). Vicky was in an ultrasound scan today and yes, she is pregnant :).

25.8.2007
Rodikin pääsi välillä näytille. Se kiri Tervakoskella PU2:ksi ja sai vara-cacibin.
Kuvia Galleriassa. Rodi was second best male in Tervakoski and got res-cacib. Photos in Gallery.

18.-19.8.2007
Muutaman vuoden tauon jälkeen pääsin taas Kouvola-Heinola turneelle, mukana olivat Vickyn ja Rodin lapset Saaga ja Juri. Kouvolassa meitä on aina onni potkinut ja niin kävi nytkin, Saaga sai jo kolmannen sertinsä. Heinolassa tyttö taasen nappasi vara-sertin. Juri sai karvattomana EH:ot. Kiitos Hannelle ja Tarjalle mukavasta viikonlopusta. Vicky's and Rodi's children Saaga and Juri had a show weekend. Saaga got her third CAC on Saturday. On Sunday she recieved res-cac. Juri got very good both days.

11.8.2007
Viikonloppu oli taas todella hieno näyttelyiden suhteen. Vicky kävi Tanskassa Vejenin KV-näyttelyssä ja siitä tuli valio ja VSP! Vicky teki historiaa, sillä se on nyt ensimmäinen malamuutti Suomessa, joka on kahdeksan maan muotovalio :)!
Kuvia Galleriassa. Windy-tytär puolestaan menestyi kotimaassa. Se oli Joensuussa ROP ja sai sertin. Paljon onnea! Vicky had a terrific trip in Denmark. She became DK CH and BOS. She is now the first malamute in Finland who is a champion of eight countries! Some photos in Gallery. At the same time Vicky's daughter Windy became BOB in Finland.

4.-5.8.2007
Vickyn ja Rodin tyttärellä Saagalla oli mahtava näyttelyviikonloppu. Nuoresta iästään huolimatta se voitti lauantaina Turussa malamuutit ja sai sertin ja ROP:in. Sama oli lähellä sunnuntaina Kuopiossa, PN2-sijoitus ja toinen serti samana viikonloppuna. Tosi hienoa Hanne ja Saaga, ei hassummin aloiteltu näyttelyura :)! Kuva viikonlopulta Saagan omalla sivulla. Vicky's and Rodi's daughter Saaga started her show carrier magnificently. On Saturday she was the BOB and got CAC and on Sunday she was second best bitch and got an other CAC. Photo on her own page.

3.8.2007
Vicky on astutettu. Odotamme pentuja lokakuun ensimmäisellä viikolla. Vicky has been bred. Hopefully we get puppies in October.

15.7.2007
Suunnittelemme mielenkiintoista pentuetta, astutus on luultavimmin elokuussa. Lisätietoa
Pentuja-sivulla. We are planning puppies in August. More information on Puppies page.

23.-25.6.2007
Olimme viettämässä juhannusta Rovaniemellä ja piipahdimme tietysti myös koiranäyttelyssä. Rodi oli PU2 ja sai cacibin, kun taas Benjamin-raasulla ei mene näyttelyt ihan putkeen. Tuli taas tutustuttua uuteen nauhaan, harmaaseen. Tuomari sanoi hylyn tulleen liian suuresta koosta ja onhan Benjamin toki aika iso kaveri. Onneksi vetäminen kuitenkin maistuu suuresta koosta huolimatta paremmin kuin hyvin :). We were showing in Rovaniemi. Rodi was second best male and got cacib. Benjamin was too big for the Judge.

9.6.2007
Lähdimme juhlistamaan Vickyn syntymäpäivää Kangasniemen näyttelyyn ja mökille. Ja lisää juhlimisen aihetta saatiin sillä pitihän päivänsankarin tietysti olla synttäriensä kunniaksi ROP :). Benjamilla ei mennyt ihan niin hyvin, törmäsin ensimmäistä kertaa eläessäni keltaiseen nauhaan :). Muutama kuva synttärireissusta
Gallerian näyttely-osiossa. We had a big party today. Vicky had her birthday and she was BOB in a dog show :). Few photos in Gallery/Shows

20.5.2007
Meidän ei pitänyt ikinä uskaltautua Venäjälle kisaamaan, mutta niin vaan venäjänkielentaitoisen kaverin kyyti alkoi houkutella ja päätimme lähteä Viipuriin. Ja mikäs siellä oli käydessä, kun oli niin hyvä opas mukana ja menestystäkin tuli. Rodi oli PU1 ja VSP ja Vicky PN2. Molemmat saivat sertit ja RUS MVA -tittelit. Suuri kiitos Olgalle. Vicky and Rodi became Russian champions this weekend.

5.5.2007
Benjamin aloitti tänään näyttelyuransa Leppävirralla. Tulokseksi tuli jun eh/1. Pari kuvaa näyttelystä löytyy Benjaminin omasta kansiosta. Benjamin was in his first dog show today. He got very good. Couple of photos added in his own side.

24.-25.3.2007
Olimme viikonloppuna Nurmeksessa kisaamassa 2 x 12km. Minulla oli vähän epäonnea. Kasvattini Wami ei halunnut lähteä minun ja Rodin kanssa juoksemaan, vaan teki istumalakon. Liekö pelännyt Rodia vai mistä johtui, mutta neuvotteluvaraa ei ollut, jouduin keskeyttämään. Outo juttu kun ovat olleet Rodin kanssa niin hyviä kavereita, että painitkin ovat maistuneet. Vickyllä meni paremmin veljiensä ja tyttärensä kanssa, malamuuttien hopeaa tuli ja REK1-tulos. Keskinopeus jäi kuitenkin alle 15, kun se Äkryssä oli lähes 18km/h ja Kasarin mahdottoman pehmeällä radallakin 16km/h. Ehkä koirat olivat jo kesälomatunnelmissa :). Kuvia gallerian vetojutuissa.
Vicky got silver medal and official REK1-result in 2 x 12km race. He was running with her brothers and daughter. Photos in Gallery/Working.

04.03.2007
Vicky juoksi taas voittoon Äkryn 12km-kisoissa. Kavereinaan sillä oli tyttärensä Windy ja veljensä Kodiak ja ajajana Mikko Vähä, valjakko sai REK1-tuloksen. Minun ohjastama valjakko juoksi hopealle ja myös Kobuk ja kasvattini Wami saivat REK1-tuloksen. Vicky won a sled race again. She was running 12km with her daughter Windy and brother Kodiak. The musher was Mikko Vähä and they got REK1-result. I was driving with Vicky's son Wami and her other brother Kobuk. We got silver and also REK1-result.

23.-24.02.2007
Teimme pitkän, mutta antoisan reissun Ruotsin viralliseen rekikoirakokeeseen. Säännöt olivat juuri muutettu paljon edellisiä vuosia tiukemmiksi, mutta niin vaan Mikko Vähän valjakko: Kodiak, Kobuk, Windy, Wami ja Vicky ja Rodi selvittivät polarhundprovin (Ellu juoksi mukana toisena päivänä). Matka oli 2x31km, kuormaa oli seitsemällä koiralla 115kg ja toisena päivänä kuudella koiralla 100kg. Reitti oli tunturissa, korkeuserojen piti olla vähintään 100m ja matka piti selvittää 125% voittajan ajasta, kuitenkin alle kuuteen tuntiin. Tämä se on kunnon kisa, jossa malamuutti tosissaan testataan :)! Kokonaissijoitus oli kolmas ja aika 5h35min. Ruotsin valionarvoon vaaditaan tämä kisa sertien lisäksi. Vicky ja Rodi ovat jo saavuttaneet sertinsä, joten niistä tuli ensimmäiset Suomessa syntyneet ja asuvat Ruotsin valiot :)! Vicky and Rodi passed the official sleddogtest (polarhundprov) in Sweden! They were in Mikko Vähä's team. Test was hard, seven malamutes pulled 115 kilos (six malamutes 100 kilos in a second day) in mountains and they had to make in under 6 hours. I think this is a very good test to malamutes! In Sweden this test is required for the champion title together with certificates. Vicky and Rodi has the CACs already, so they became Swedish champions :)! We also made lots of new friends. Thank you for this weekend!

04.02.2007
Olimme 10,5 kilometrin sprinttikisoissa Ylämaalla. Vicky oli Mikon valjakossa ja minä möngin perässä Rodilla, Windyllä ja Ellulla. Rata oli pehmein mitä olen ikinä nähnyt, Rodi kärsi todella paljon, mutta silti saimme hopeaa ja REK2-tuloksen. En käsitä miten Vicky, Kodiak, Kobuk ja Wami pystyivät siinä puurossa juoksemaan matkan 39 minuuttiin :). Tuloksena ylivoimainen voitto ja REK1. We took part in a sprint race this weekend. Vicky was running with her son and two brothers, and that team won overwhelmingly. 10,5km 39 minutes. They got the official REK1 result. I was second with Rodi's team and we got REK2 result. 

27.-28.01.2007
Vicky ja Rodi avasivat kisakautensa Jongunverranajoissa Mikko Vähän kuuden koiran valjakossa. Matka oli 2x46km. Luokkaan ei muita malamuuttivaljakoita osallistunut, joten tulos oli paras malamuuttivaljakko :). Vickyllä oli ollut vähän ongelmia edellisviikolla loukkaamansa ranteen kanssa, toivottavasti paranee pian. Vicky and Rodi started the racing season in a six-dog-team. The distance was 2x46km. The team was the best malamute team.

Joulukuu 2006
Vicky ja Rodi viettivät työntäyteisen joulukuun. Ensiksi ne olivat pari viikkoa Mikko Vähän valjakossa Kilpisjärvellä. Kuvia rankasta vaellusreissusta löytyy
täältä.
Ja sitten emäntä lähti vielä viikoksi koirahiihtelemään Saariselälle. Benjamin juoksi innoissaan mukana tuntureilla ja pääsi kokeilemaan hieman vetämistäkin. Muutama kuva gallerian vetojutuissa.
Vicky and Rodi had a tough December. First they were two weeks in North Finland pulling a sled in a eight dog malamute team in mountains. Photos here.
And after that they were skiing one week in mountains with me. Benjamin ran excitedly with us. He also tried pulling a little bit. Some photos in working gallery.

03.11.2006
Tänään kaivettiin reki varaston perältä ja lähdettiin talven ensimmäiselle
rekiajelulle. Kyllä oli mahtavaa, varsinkin Vicky oli revetä liitoksistaan.
Vickyn ja Rodin tytär Saaga oli pari ensimmäistä kilometriä mukana
harjoittelemassa ja hienosti meni. Kuvia gallerian vetojutuissa. We were
sledding for the first time in this winter. It was so wonderful. Some photos in Gallery/Working.

22.10.2006 Kävimme ottamassa varaslähdön talveen lumisessa Tromssassa.
Reissu oli kaikin puolin aivan mahtava. Vicky oli KV-näyttelyn VSP ja tuli Norjan muotovalioksi ja pääsimme hetkeksi talven keskelle etelän syyssateista. Rodikin pärjäsi hyvin pohjavillattomuudestaan huolimatta ja oli kolmas. Oli ihana tavata myös
Vickyn ja Rodin Lapinpoika Yaku. We made a wonderful trip to North Norway.
Vicky was BOS in an international show and became Norwegian champion.
Rodi was third best male. We enjoyed a great deal winter conditions.

30.9.2006 Saaga jatkoi voittokulkuaan Hyvinkään Wanhan villatehtaan pentunäyttelyssä. Tyttö oli ainoa KP:en saanut malamuutti, joten ROP-pentu tuli tulokseksi. Iltapäivällä menestys jatkui kun Saaga valittiin RYP-3:ksi. Seuraavan päivän erikoisnäyttelyssä Vicky oli ERI/3. Saaga visited puppy show and won again. This time Saaga was also third in group.

24.9.2006 Sijoitustyttöni Saaga käväisi tänään Lahden pentunäyttelyssä. Ei olisi uskonut, että juuri puolivuotias Saaga oli ensimmäisessä näyttelyssään, niin upeasti tyttö esiintyi. Ja ROP:han sieltä sitten irtosikin :). Myös Vickyn pojat Juri ja Yaki olivat kilpailemassa ja saivat hyvät arvostelut ja KP:et. Kiitos kaikille kivasta päivästä. Saaga took part in her first show. She performed beautifully and was the BOB-puppy. Kuvia Saagan sivulla/Photos

Kaikkea hauskaa on taas tapahtunut. Vicky on käynyt kolmessa KV-näyttelyssä loistomenestyksellä. Pääsimme vihdoinkin Ruotsiin ja saaliiksi sieltä saatiin VSP ja ROP. Yötä olimme Vickyn tyttären Ginan luona. Olipa mukava tavata nuori neiti. Hämeenlinnan KV-näyttely meinattiin jättää kokonaan väliin juoksujen kovin kriittisen ajankohdan takia, mutta onneksi päätimme kuitenkin lähteä. Tyttö sai kuin saikin tsempattua itsensä korkeimmalle pallille, vaikka rakastuikin tulisesti kehän laidalla olleenseen Chow Chow -herraan. Ryhmiin emme viitsineet jäädä kummallakaan kerralla kiusaamaan pystykorvapoikia.

Suurin uutinen lienee kuitenkin laumamme uusi jäsen. Aivan ihastuttava Benjamin-poika muutti luoksemme Ranskasta 23.8.2006 :)!We have had a great August. Vicky has been third times in INT shows and won BOS, BOB and BOB. We also met Vicky's daughter Gina in our show trip to Sweden. Thank you Mats and Lotta very much for the nice stay. Biggest news is of course the new member of our team. Benjamin moved to Finland in 23rd of August. Thank you Judith for this brave and happy boy!

29.7.2006
Teimme hienon reissun Tanskaan. Rodi nappasi sertin 28 malamuutin joukosta ja tuli maan valioksi :). Suomessa ei montaa Tanskan valiota olekaan. Rodi on ensimmäinen täällä asuva ja kasvatettu. Vickyllä oli vähän liian vähän turkkia ja vähän turhan paljon vauhtia, mutta hienon arvostelun ja CK:n tyttö aina sai. We had a great trip to Denmark. Rodi got CAC among 28 malamutes and became DK CH. Judge Elaine L. Whitney, Canada

22.7.2006
Windy oli ROP Keminmaan näyttelyssä ja sai sertin. Paljon onnea!Windy (NuurVikin Winter Williwaw) got CAC was BOB in Keminmaa's dog show. Judge Marja Talvitie.

Vietimme oikein mukavan kesäloman koirien kanssa Pohjois-Norjassa. Teimme patikkaretkiä mm. Lofoottien henkeäsalpaavissa maisemissa ja Ruotsin puolella Abiskossa. Rodi kävi myös täydentämässä oranssien ruusukkeiden kokoelmaansa Rovaniemellä ja Norjassa. Kiitos kaikille yösijan tarjonneille. We had a great holiday tour around North-Skandinavia. We were hiking e.g. in breathtaking Lofoten and Abisko. Rodi also collected second best male placements and res-cacibs in dog shows. I'd like to thank for all of our friends who accomodated us. Kuvia Muissa Harrastuksissa/ Photos in Other activities

17.6.2006 Suurin ja kaunein on poissa. Saimme viikonloppuna hirvittävän surullisen uutisen. Vickyn isä Atte (Samaljankan Arctic Attache) lähti paremmille rekimaille 15,5:n vuoden ikäisenä. Ikävä on kova. One of the greatest malamutes is gone. Vicky's dad Atte (Samaljankan Arctic Attache) passed away in the age of 15 and half. We miss him so much.

10.6.2006 Rodi käväisi Euroopan Voittaja näyttelyssä hakemassa ERI:n. Rodi got excellent in EUW-06.

22.5.2006 Wami (NuurVikin Winter Wampun) sai sertin Helsingin KV-näyttelyssä. PU2-sija oikeutti myös vara-cacibiin. Paljon onnea. NuurVikin Winter Wampun got CAC and REC-CACIB in Helsinki.

Vicky ja Rodin pennut ovat syntyneet.
The puppies of Vicky and Rodi are here.


12.2.2006 Kävimme rekikisoissa Ylämaalla. Valjakkomme oli kolmanneksi paras malamuuttivaljakko ja saimme REK2-tuloksen. Yleensä niin kisaintoinen Vicky oli nyt ihan äitiyslomatunnelmissa eikä auttanut Rodi-raasua yhtään :). / We took part in a sled race and were third best malamute team. We also got REK2 result.

09.2.2006 Vuosi on alkanut oikein mukavissa merkeissä. Rodi sai viimeisen cacibinsa ja siitä tuli kansainvälinen muotovalio. Se kävi melkein liiankin nopeasti ja helposti :). Vietimme myös oikein mukavan viikon tammi-helmikuun vaihteessa Lapissa retkeillen. Ja tietysti tämänpäiväiset ultran uutiset nostivat mielen korkealle. Kova vetokilpailu oli jo käynnissä Vickyn mahassa :). / The year has begun wonderfully. Rodi got his last cacib and became INT CH. We spent a very nice week in Lapland by skiing with dogs. And today we found out in the ultrasound scan that Vicky is pregnant. What a great piece of news :).

12.1.2006
Vicky ja Rodi viettivät romanttisen illan kuutamon loisteessa. Odotamme pentuetta maaliskuulle./ Vicky mated Rodi. Hopefully we will have litter in March.

16.12.2005 Postilaatikosta löytyi viimein kirje Belgiasta. Vicky on nyt virallisesti kansainvälinen muotovalio :). Vicky's INT CH -title was confirmed.

19.11.2005
Meillä on ulkomaannäyttelymatkat mennyt aika nappiin tänä vuonna. Ja Rodi piti Riikassa huolen, että vuoden viimeinenkin reissu päätetään
loistokkaasti. Se voitti ensin malamuutit ja kipusi vielä kolmanneksi
kauneimman pystykorvan pallille :). Latvian saldo siis SERT, CACIB, ROP, LV MVA ja RYP-3. Rodi was the BOB and group third in Riga. He became Latvian champion and got CACIB. We have had successful show trips this year :).
Kuvat/Photos

28.10.2005 Vicky ja Rodi kävivät silmätarkastuksessa. Molemmilla on terveet silmät.

23.10.2005 Vicky ja Rodi olivat molemmat Hyvinkään erikoisnäyttelyssä valioluokan kakkosia. Vicky sai aivan loistokkaan arvostelun, tuomari kehui mm. sen kuntoa, rakennetta, kulmauksia ja liikkeitä, mutta harmitteli, kun se on pari senttiä ihannekokoa suurempi. Hmmm... Tuli ihan väkisinkin mieleen yksi lause rotumääritelmästä: "Kuitenkaan koko ei saa olla tärkeämpi kuin tyyppi, mittasuhteet, liikkeet ja muut toiminnalliset ominaisuudet." :) :). Rodi pääsi kuitenkin iltapäivällä juhlimaan, sillä se oli mukana ROP- ja BIS4-kasvattajaryhmän nelikossa. Kuva/Photo

Kävimme Skandinavian turneella. Norjassa kohtaloksemme koitui todella liukas lattia. Rodia jännitti juosta siinä, kun taas innokas Vicky ei pysynyt pystyssä ollenkaan. Mutta mikäs sen mukavampaa, kun matkustaa maailman ääriin kuulemaan, että koira on kyllä tosi hieno, mutta liikkeitä ei voi arvostella ;). Ja juuri kyseinen tuomari, Mona Selbach ihastui Latviassa Vickyn liikkeisiin :(. Noh, PU/PN3-sijat olivat ihan hyvät saavutukset siinä joukossa. Ruotsissa taas ilo oli ylimmillään, kun Annika Ulltveit-Moe valitsi Rodin ROP:iksi parinkymmenen muutin joukosta. Ja kesäkarvasta huolimatta se poimittiin ryhmässäkin vielä jatkoon. Vicky-raukka luuli vissiin olevansa vetokisoissa, kun sellaisella ulvonnalla ja laukalla ampaisi liikkeelle. Räpiköinniksihän se matottomalla lattialla taas meni, eikä tulokseksi irronnut kuin luokkahopea. Taisi tyttö sittenkin olla liian kauan tauolla, harkitsemme vakavasti jatkossa vain maapohjaisia kesänäyttelyitä :). Nyt sitten Rodille käyttötulosta yrittämään, että saadaan siitä Ruotsin valio :). Rodi was BOB in int show in Sweden, Vicky was second in class, Jugde Annika Ulltveit-Moe. In Norway Mona Selbach chose both of them third best. It was a pity that floors were so slippery, bursting Vicky was only slipping and sliding on them. Kuva/Photo

25.9.2005 Vicky palasi näyttävästi kehään puolen vuoden tauon jälkeen. Ahvenanmaalta tuli tuliaisiksi ROP ja CACIB. Karvaton Rodi oli mukana kannustusjoukoissa. Vicky got successfully back to show rings after half year break. She was the BOB in Åland and got CACIB. Kuva/Photo

11.9.2005
Koimme melkoisen yllätyksen Kotkan KV-näyttelyssä, kun täysin karvaton Rodi nappasi cacibin ja VSP:en. Tämä olikin Rodin ensimmäinen VSP, se ei ole aijemmin käyttäytynyt herrasmiesmäisesti ja antanut tyttöjen voittaa :)./ Totally naked Rodi got cacib and was the BOS in Kotka.

11.8.2005 Saimme ikäviä uutisia ultrasta. Vicky oli jäänyt tyhjäksi. Kauheinta on kertoa tämä meidän kanssa innolla odottaneille pennunostajille. Ei auta muu kuin yrittää nostaa häntä pystyyn ja kokeilla jouluna paremmalla onnella./This was a sad day. We found out that Vicky was empty. We will try to mate Vicky in December again.

5-7.8.2005
Vietimme mahtavan viikonlopun Kolilla retkeillen ja Joensuussa näytellen. Rodi heittäytyi vallan rohmuksi ja oli ROP sekä lauantain KV-näyttelyssä että sunnuntain kansallisessa. Rodi was the BOB in two different shows in Joensuu. He also got cacib.
Kuva/Photo

31.7.2005 Rodi nappasi Porin KV-näyttelyssä ROPin ja cacibin tuskaisesta helteestä huolimatta. Kuva näyttelygalleriassa./Despite the very hot weather Rodi was the Best of Breed in an international show in Pori. Kuva/Photo

15.7.2005 Vicky on astutettu Rodilla. Vicky mated Rodi.

25.06.2005
Vickyn juoksu alkoi/Vicky started her season.

22.5.2005 Rodi käväisi Haminan KV-näyttelyssä hakemassa pinkin narun kokoelmiinsa. Mutta vaikka menestystä PU-kierroksella ei tullut, Rodi edusti iltapäivällä isossa kehässä kasvattajaryhmässä :) . Rodi got EXC in international show.

13.03.2005
Vicky
n uskomaton menestys jatkuu. Tyttö pokkasi Latvian Voittaja-näyttelyssä sertin, cacibin sekä VSP:en ja maan valion ja Voittaja-05:en lisäksi on nyt myös vahvistusta vaille kansainvälinen muotovalio :)! Rodi oli PU2 ja sai vara-cacibin. Paljon kiitoksia Päiville reissuseurasta. /Vicky's unbelievable success continues. She was the BOS in Latvian Winner 2005 show and became LV CH, LVW-05 and also now INT CH (needs confirmation)! Rodi got res-cacib.
Kuvia/Photos

05-06.03.2005
Vietimme oikein hienon viikonlopun Vilnan kahdessa KV-näyttelyssä. Rodi oli lauantaina ROP ja Vicky sunnuntaina! Molemmat tulivat Liettuan valioiksi ja saivat cacibit, Rodista tuli myös Liettuan Voittaja-05./ We had a great show weekend in Vilna. Rodi was the BOB on Saturday and Vicky on Sunday. Both of them became LTU CH and Rodi also LTUW-05.
Kuvia/Photos

19-20.02.2005 Olipa hauskaa olla pitkästä aikaa malamuuttiyhdistyksen talvipäivillä. Meillä oli hopeinen viikonloppu. Ajoin Vickyn ja Rodin hopealle 18km valjakkokisassa (Vickyn pennut Windy ja Wami olivat voittajavaljakossa :), ja vuoden 2004 näyttelykoirakisassa Rodi oli toisiksi paras uros ja Vicky toisiksi paras narttu. Kiitos kaikille mukavasta viikonlopusta, etenkin Luca-pojan omistajalle Riikalle! Malamute club had an official winter meeting. Vicky and Rodi won a silver medal in the 18km sled race (Vicky's pups were in the winning team) and were also second best show malamutes of the year 2004Kuvia/Photos

13.2.2005 Voisiko vuosi enää hienommin alkaa! Vicky, joka lähti vain seuraneidiksi Rodille, kahmaisi koko potin Tallinnassa, CACIB & ROP. Eikä Rodillakaan paljon hullummin mennyt, poika sai sertin ja tuli Eestin valioksi. Mahtava reissu hirmuisesta myrskystä huolimatta! Kiitos Tarjalle huippuseurasta ja avusta./What a great start to the year! Vicky was the BOB in Tallinn and got CACIB. Rodi got CAC and became EST CH. Kuvia/Photos

06.02.2005
Ensimmäiset koirahiihtokisat ovat onnellisesti takana. Päivi Tiainen ja Vicky menivät tosi hienosti plussakelistä ja upottavasta urasta huolimatta! Vielä kun Vicky ymmärtäisi, että stadionalue ja maali eivät ole sama asia ja laukkaisi loppuun saakka voisi joskus olla asiaa vaikka mitaleille! Painava Rodi-raukka taas kärsi selvästi kelistä eikä jaksanut laukata ollenkaan. Mutta maaliin selvittiin kunnialla ja nyt ollaan taas yhtä kokemusta rikkaampia! Ja täytyyhän jonkun aina hauskuuttaa yleisöä :). Kiitos Päiville hienosta reissusta! /Päivi Tiainen, Vicky, me and Rodi participated in our first skiing competition.
Kuvia kisan jälkeisistä tunnelmista /Photos

30.1.2005
Huima-poika Paraisilta kävi kokeilemassa vetämistä Vicky ja Rodin kanssa. Äidin poika, meno oli huimaa! Meidän valjakossa on viikon sisällä vieraillut kolme Vickyn poikaa, tosi mukavaa./ Vicky's son Huima visited us and pulled some sled with Vicky and Rodi. Mother's son indeed, a great puller!

26.01.2005
Uudet sivut valmistuneet,
suuret kiitokset Sadulle hienosta työstä :) /
Kennel NuurVikin has got new homepages, thanks to Satu for a great job:)


Copyright 2005 © Kennel NuurVikin

 

Sivujen Toteutus: Satu Välitalo